tehnoloski

LESKOVAC – Za brucoše Tehnološkog fakulteta, Visoke poslovne škole strukovnih studija i Visoke tehničko umetničke strukovne škole u Leskovcu danas je počela akademska godina. 

Tehnološki fakultet upisao je u prvu godinu osnovnih studija 96 studenata, 20 na tekstilnim tehnologijama, 26 od 40 na prehrambenom smeru i 50 od 60 na hemijskim tehnologijama, saopštio je dekan ove akademske ustanove Ljubiša Nikolić. On je naglasio da je u odnosu na prošlu godinu upisano deset studenata manje. Za razliku od brucoša za ostale studente nastava će početi  10. oktobra, dodao je Nikolić.

Svečano je danas bilo i u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija gde je uručeno 340 indeksa studentima prve godine. Kako je direktorka ove obrazovne ustanove Milena Marjanović istakla ostalo je još 56 slobodnih mesta koja će kako se nada ipak dobrim delom biti popunjena, jer još uvek postoji mogućnost za upis novih studenata.

Indeksi su danas uručeni i brucošima Visoke tehničko umetničke strukovne škole u Leskovcu koja je u prvoj godini upisala 87 studenata od ponuđenih 105 mesta. Smerovi Tekstilna tehnologija i Teksitlna hemija i zaštita životne sredine popunjeni su sa po 20 planiranih mesta, dok je nešto manje interesovanje bilo za odseke konfekcija i modni dizajn na kojima je bio predviđen upis 45 odnosno 20 brucoša.