LESKOVAC – Bila je ovo godina rada, godina u kojoj smo nastojali da promenimo mnoge stvari u gradu, od imidža do infrastrukture Leskovca. Verujem da smo u tome uspeli, s obzirom na to da se naš grad ove godine u više navrata, našao među lokalnim samoupravama o kojima se govori kao o sredinama sa ostvarenim, zapaženim rezultatima u mnogim oblastima, rekao je između ostalog gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na tradicionalnom novogodišnjem obraćanju predstavnicima medija.

Najbolji popkazatelj da je Leskovac na dobrom putu možda najbolje ilustruje podatak da se pre nešto više od dve nedelje naš grad našao među tri lokalne samouprave čiji je lokalni akcioni plan za zapošljavanje proglašen za najbolji, naglasio je Cvetanović. Stopa nezaposlenosti je značajno smanjena, a u 2018. godini očekuje se da posao u Leskovcu dobije još 3 hiljade ljudi, rekao je Cvetanović.

Za nama je godina jubileja i nagrada. Grad Leskovac odlikovan je Ordenom Svetog kralja Milutina, više nego uspešno obeležen je jubilej 500 godina Jašunjskih manastira , održasn jubilarni deseti LIFFE, a gosti našg grada bili su Emir Kusturica , Stefan Milenkvić, Željko Joksimović. Ulagalo se i u zdravstvo, što najbolje pokazuje nagrada Međunarodnog komiteta za nominaciju Sokratovih nagrada sa sedištem u Londonu, koja je dodeljena leskovačkoj Opštoj bolnici. Leskovac je, u ovom trenutku veliko gradilište, ulaže se u komunalnu, puntu i građevinsku delatnost, dinamika ovih poslova biće pojačana u godini koja je pred nama, jer nas na to obavezuju dosadašnji rezultati naglasio je gradonačelnik.