vojska

LESKOVAC – U kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Leskovcu zakletvu je danas položilo  40 kadeta 141. klase Vojne akademije i 89 vojnika na služenju septembarskog vojnog roka.

Polaganje vojničke zakletve je poseban događaj u životu svakog od vas kojim dokazujete svoju zrelost, odgovornost, osećaj pripadnosti i patriotizma, a na koji vaši roditelji i prijatelji mogu samo da budu ponosni, kazao je čestitajući vojnicima položenu zakletvu, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije, general potpukovnik Jovica Draganić. On je vojnicima poručio da su budućnost zemlje i da su se dobrovoljnim služenjem vojnog roka i upisivanjem Vojne akademije prihvatili izuzetno teškog zadatka čime su potvrdili svoju privrženost Republici Srbiji.

Kadeti Vojne akademije posle završetka osnovne obuke odlaze na Vojnu akademiiju gde će nastaviti sa školovanjem na smerovima vojno vazduhoplostvo, logistika odbrane, javne finansije i vojno –elektronsko inženjerstvo, dok će pripadnici sedamnaeste generacije vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka provesti tri meseca na obuci nakon čega će dobiti sertifikat kao osnovni uslov prilikom konkurisanja za zaposlenje u Vojsci, u svojstvu profesionalnog vojnika. Svečanosti su pored roditelja, rodbine i prijatelja vojnika,  prisustvovali i predstavnici lokalnih samouprava Jablaničkog okruga, Ministarstva odbrane, Policijske uprave Leskovac, Sektora za vanredne situacije i drugi.

TVL-ONLINE
AKTUELNO
Aktuelno
Aktuelno
Aktuelno
reklama
Oglas
posao