muzicka skola

LESKOVAC – Koncertom pijaniste Aleksandra Madžara sutra od 20 časova u svečanoj sali grada, biće otvoreni deveti Leskovački dani muzike.

Ledamus će i ove godine pratiti koncerti klasične i horske muzike, kao i radionice za učenike i profesore. I ovaj, deveti po redu, biće organizovan tako da traje od 23. maja do 21. juna, sa pauzama od po nekoliko dana, kako bi ljubitelji ove vrste muzike mogli da posete sve koncerte.

Nakon nastupa svetski priznatog pijaniste Aleksandra Madžara, sutra od 20 časova, Ledamus će biti nastavljen u petak, 26. maja.

Umetnik na harmonici iz Rusije Jurij Šiškin nastupiće drugog juna, a tokom vikenda održaće radionicu za zainteresovan eučenike.

Kao i svake godine, i ove će gost Ledamusa biti pijanista Vladimir Milošević koji će nastupiti sa flautistom iz Mađarske Janošom Balintom. Flautista Dejan Gavrić i gitarista Edin Karamozov takođe će održati koncert, kao i pijanistkinja Jovanka Kerković i violinistkinje Milica Cakić i Olivera Todorović.

Kamerni orkestar Amorozo, na drugom koncertu u okviru Ledamusa okupiće umetnike iz Tuzle koji će izvesti Bahov koncert za četiri klavira.

Nezaobilazni deo Ledamusa biće i vokalni ansambl Libero koji će koncert održati u leskovačkom Narodnom pozorištu. Zatvaranje festivala predviđeno je za 21. jun kada će nastupiti učenici muzičke škole koja tog datuma obeležava svoj dan. Pokrovitelj festivala je grad Leskovac, sponzori kompanija Aktavis i preduzeće nevena end ol mi kozmetiks, a ove godine izostala je podrška Ministarstva kulture.

 

TVL-ONLINE
AKTUELNO
Aktuelno
Aktuelno
Aktuelno
reklama
Oglas
posao