SSEMBA
LESKOVVAC – Iz Leskovca je zbog nepravilnog poslovanja kompanije Por Vener i Veber  nezakonito otišlo blizu deset miliona evra, kroz budžet, nepravilno fakturisanje ili  neplaćanje obaveza po ugovoru  rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik odborničke grupe SDS-a u Lokalnom parlamentu, Nebojša Cakić.

Kako je naglasio,  kompletna  količina smeća koja se dopremi na regionalnu sanitarnu deponiju Željkovac,  meri se  i kompletno naplaćuje gradu. Tako je, naglasio je Cakić,  u proteklih deset godina, leskovačka lokalna samouprava  isplatila  oko 600 miliona dinara, što je  mnogo više od predviđenog.

U izveštaju se jasno vidi  da je od ukupne količine otpada, u proseku, oko 50  procenata  na selekciju, a kasnije reciklažu, pa je grad trebalo da plaća za deponovanje samo onoga što ne ide u dalju preradu, a ne ukupne količine otpada. Tako se radilo mesecima , godinama unazad,  a ništa se nije promenilo ni do današnjeg dana .To je nečuveno i niko nikada, ni iz gradske vlasti, ni iz PWW, nije opovrgao ono što tvrdim “  naglasio je on

Cakić je potsetio na to id a je  Odbornička grupa SdS- a tražila na zasednaju Skupštine grada formiranje anketnih odbora za ispitivanje rada Kompanije PWW, što se pokazalo kao potpuno opravdano, s obzirom na to da  su izneti podaci o tome  da je ovo preduzeće poslovalo sa brojnim nepravilnostima.