suza stankovic ilic

Leskovac – Škola za tekstil i dizajn u Leskovcu neće ostati bez neophodnog nastavnog sredstva – mašine za vez, koja je trebala danas da bude prodata na licitaciji zakazanoj zbog namirivanja duga ove ustanove od 105 hiljada dinara, a na osnovu izvršnog rešenja.

Naime, direktorica Škole za tekstil i dizajn uspela je da prikupi sredstva prodajom starog gvožđa zaostalog iz ranijeg perioda kada je u ustanovi funkcionisala i proizvodna delatnost.

Prema rečima načelnice Gradske uprave za društvene delatnosti Suzane Stanković Ilić dug škole je daleko veći od tri miliona i 150 hiljada dinara, a napravile su ga neizmirene obaveze prema Elektrodistribuciji koje iznose oko oko milion i 500 hiljada dinara, prema dobavljačima, zaposlenima, prevoznicima. Direktorka škole je dobila saglasnost lokalne samouprave da sa distribucijom sklopi ugovor o reprogramu duga.

„Nije problem da lokalna samouprava uplati tih stotinak hiljada dinara za izvršne presude zaposlenih koji su tužili školu. Problem je što ta sredstva ne bi došla do njih jer račun škole je u blokadi i ta sredstva bi otišla na izmirivanje dugovanja“, kazala je gostujući u Jutarnjem programu načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti Suzana Stanković Ilić.

Problem Škole za osnovno i srednje obrazovanje „11.oktobar“ je kompleksniji i teži za rešavanje u ovom trenutku, a blokada od preko 16 miliona dinara velikim delom se ne odnosi na školu već na Sektor „Trenka rad“ koji je funkcionisao u sklopu ustanove.

„Nedavno je kod Privrednog suda prestao formalno pravno da postoji sektor „Trenka rad“ ali to nije rešilo novčani proble. Onog trenutka kada dođe do gašenja firme da bi se raskinuo radni odnos sa zaposlenima mora im se isplatiti sve zaostale zarade i otpremnine što je, u ovom slučaju, enormna cifra koja prevazilazi sumu od 16 miliona dinara“, kazala je  načelnica Suzana Stanković Ilić.

U godini na izmaku iz lokalnog budžeta za osnovno, srednje i predškolsko obrazovanje izdvojeno je 486 miliona dianara.

TVL-ONLINE
AKTUELNO
Aktuelno
Aktuelno
Aktuelno
reklama
Oglas
posao