gradska-skupstina-15-septembar-novo

LESKOVAC – Vladajuću većinu u novom sazivu leskovačkog parlamenta činiće 54 odbornika predizborne koalicije okupljene oko SNS-a, Socijalističke partije Srbije i Nove Srbije,a jedina novina  u odnosu na prošli saziv je uključivanje u vršenje vlasti Romske stranke Jedinstvo, saopštio je lider leskovačkih naprednjaka Goran Cvetanović . 

Za gradonačelnika Leskovca biće izabran Goran Cvetanović, a za njegovog zamenika Dragan Jovanović koji ostaju na ovim funkcijama i u narednom mandatu.

Dužnost predsednika skupštine grada obavljaće Aleksandar Đurović iz SPS-a, dok će funkciju zamenika predsednika lokalne skupštine zadržati Milun Dinić iz PUPS-a. Na predstojećčem zasedanju gradske skupštine izabraće se i 10 članova gradskog veća, dok se o direktorskim funkcijama još nije razgovaralo, tako da to neće biti tema konstitutivnog zasedanja zakazanog za ponedeljak.

Stabilizacija gradskih finansija, poboljšanje efikasnosti javnih preduzeća i racionalizacija  u administraciji naći će se među prioritetima lokanlne vlaste u narednom četvtrogodišnjem periodu, ali i podstianje grinfild i braunfild investicija kupovinom imovine propalih preduzeća, aktivioranje zelene zone, izgradnja kolektrora i priključenje 20 okolnih sela na centralnu kanalizacionu mrežu, kao i priključenja potrošača na području Vučja i severenog dela gardske teretirorije na vodosistem Barje istakao je lider leskovačkih naprednjaka Gopran Cvetanović.

Iza nove vlkadajuće većine stoje glasovi 72 posto građana koji su izašli na izbore, a ako se izuzmu nevažeći listići taj procentat se penje na 80 naglasio je Cvetanović. U opoziciji vlasti koja će se formirati u ponedeljak će biti Jedinstvena Srbija, SDS, kolacija okupljena oko DS-a i Srpska radikalna stranka.