pistalo2

LESKOVAC – Najnoviji roman Vladimira Pištala „Sunce ovog dana: Pismo Andriću“ promovisan je sinoć u holu na spratu Leskovačkog kulturnog centra. Na promociji su govorili sam autor i izdavač ovog dela Nenad Šaponja.

Pojavljivanje Pištalove nove knjige, objavljene u izdanju „Agore“ ocenjeno je književnim događajem godine. Nenad Šaponja, urednik izdanja, ističe da će ovaj roman obeležiti i naredne književne sezone jer je drugačiji od svih knjiga o Ivi Andriću. Šaponja navodi da pisma opisana u knjizi predstavljaju transvremenski dijalog dva pisca kroz koji Andrićevo vreme „isijava“, a time ova knjiga čini našu književnost velikom. „Beskompromisno demonstrirajući etiku književne odanosti, ali istovremeno i etiku odanosti književnosti, pripovedanju sveta, Pištalo razgovara sa Andrićem na način blizak onome kako je mladi Andrić vodio „Razgovor sa Gojom“, navodi izdavač.

Vladimir Pištalo jedan je od najznačajnijih savremenih srpskih pisaca. Njegova najpoznatija dela su romani „Milenijum u Beogradu“, „Venecija“ i „Tesla, portret među maskama“, ovenčan NIN-ovom nagradom, kao i nagradom Narodne biblioteke Srbije za najčitaniji knjigu. Vladimir Pištalo živi u Americi gde predaje svetsku i američku istoriju na Univerzitetu u Vusteru, Masačusets. On je danas studentima Visoke poslovne strukovne škole u leskovcu održao predavanje Srpska istorija između Nikole Tesle i Ive Andrića.

TVL-ONLINE
AKTUELNO
Aktuelno
Aktuelno
Aktuelno
reklama
Oglas
posao