pozar babicko

LESKOVAC – Veliki šumski požar na Babičkoj Gori koji je pre tri dana započeo na teritoriji opštine Gadžin Han juče se u popodnevnim satima proširio i na atar sela Babičko i područje Grada Leskovca. Tokom noći vatrena buktinja bila je vidljiva iz samog Leskovca u koji je vetar doneo i oblak dima sa ovog žarišta.

Gori između 10 i 20, a možda i više hektara šume iznad sela na lokacijama Mali belkamen i Cer rekli su nam meštani Babičkog. Od samog naselja vatrena stihija poprilično je udaljena pa  zasada ne preti kućama potvrdio nam je načelnik Odeljenja za vanredne situacije Leskovac Ivica Ranđelović.

 

pozar babicko 1

On je naglasio da je obuzdavanje ove vatrene stihije poprilično otežano zbog nepristupačnog terena . Tokom dana na ovoj lokaciji angažovano je 16 vatrogasaca precizirao je Ranđelović.

Ukoliko se proceni da pripadnici vatrogasno spasilačkog bataljona Leskovac ne mogu sopstvenim snagama da saniraju ovaj požar potražiće se pomoć susednih jedinica, a tek na kraju kao opciji razmišlja se i o angažovanju vatrogasne avijacije za šta kako stvari stoje najverovatnije neće biti potrebe zaključio je Ranđelović.