NARODNI PARLAMENT

LESKOVAC – Građani Leskovca od pre nekoliko dana imaju mogućnost da svojim predlozima preko banera “Predložite“ budžet na zvaničnom gradskom sajtu učestvuju u kreiranju lokalnog budžeta saopštila je Ana Pecaraski iz Narodnog parlamenta.

Svi zainteresovani građani mogu da popune upitnik do 30. oktobra i da sa liste ponuđenih oblasti izaberu one koje snatraju prioritetnim za finansiranje i sprovođenje u narednoj godini i to iz domena Omladine, sporta, obrazovanja kulture i turizma, preduzetništva i politike zapošljavanja, socijale i zdravstva, izgrandje i rekonstrukcije ulica i puteva, poljoprivrede i komunalne infrastrukture, a kao sedma tačka ponuđeno je ostalo.

Ana Pecarski zamolila je građane da se obraćaju samo sa konkretnim predlozima .

Projekat Lokalne samopurave, organizacije civilnog društva i mediji za javne finansije sprovodi se pored Leskovca u još 14 gradova i opština u Srbiji, a realizuje ga Beogradski fond za političku izuzetnost u partnerstvu sa ANEM-om uz finansijku podršku Švajcarske kancelarije za saradnju i UNDP-ija u Republici Srbiji. Lokalni partner je Narodni parlament.