privredni-sud

LESKOVAC – Privredni sud u Leskovcu dobitnik je priznanja Vrhovnog kasacionog suda za doprinos unapređenju efikasnosti i kvaliteta sudskog sistema kao prvi u zemlji ispred niškog i novosadskog ,a u konkurenciji 16 Privrednih  sudova u Srbiji. Ovo priznanje uručeno je sinoć u Vrnjačkoj Banji u sklopu savetovanja “Sudijski dani 2016.“

Vrhovni kasacioni sud dodelio je nagrade i priznanja najboljim i najažurnijim prvostepenim sudovima u državi u cilju promovisanja efikasnosti, kvaliteta,inovativnosti u radu i najbolje prakse.

U kategoriji “Povećanje broja ukupno rešenih predmeta u sudu u odnosu na isti period prošle godine“ drugu nagradu dobio je Osnovni sud u Leskovcu iza Prvog beogradskog osnovnog suda, a u kategoriji “Povećanje broja rešenih starih predmeta u sudu u odnosu na isti period prošle godine“ treću nagradu podelio je Osnovni sud u Lebanu sa Drugim beogradskim osnovnim sudom, a iza Osnovnog suda u Nišu i Trećeg osnovnog suda u Beogradu.

Nagrađivanje sudova uvedeno je u skladu sa međunardnom praksom u cilju stvaranja pozitivne atmosfere u sudstvu istakao je predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević prilikom urućenja nagrada i priznanja.

Svetska banka je kroz projekat Multidonatorski poverenički fond izdvojila sredstva u iznosu od 28 hiljada evra za nabavku dobara za svaki nagrađeni sud u vrednosti nagrade za osvojeno prvo drugo i treće mesto, izradu plaketa i priznanja i organizaciju same svečanosti njihove dodele.