sport 2

Leskovac – O prelasku sa sistema dotacija na sistem projektnog finansiranja u sportu danas su upoznati predstavnici klubova i sportskih organizacija na skupu koji je održan u velikoj Sali leskovačke Gradske skupštine.

Na ovom sastanku objašnjeno je šta je sve potrebno za pripremu konkursne dokumentacije i kako popuniti konkursne formulare.

Predsednik konkursne komisije Goran Vukadinović poručio je sportskim radnicima da pažljivo isplaniraju troškove svojih klubova i povedu računa o realizaciji sredstava jer će na kraju morati da opravdaju potrošeno.

Pravo na učešće na ovom konkursu imaće samo klubovi i sportske organizacije koji su registrovani na teritoriji grada Leskovca i članovi su gradskog sportskog saveza.

sport 1

“ Od sada ćemo znati gde ide svaki dinar usmeren u sport i više neće moći da se pravdaju sredstva preko lažnih računa. Prednost prilikom odobravanja sredstava imaće oni koji imaju dodatne izvore prihoda (sponzori, prijatelji kluba) i ne oslanjaju se samo na gradski budžet“ rekao je gradonaćelnik Leskovca Goran Cvetanović

Ovom prilikom rečeno je da sportski budžet iz prošle godine izvršen sa 96 posto planiranih sredstava i da je samim tim prevaziđen problem redovnog finansiranja sa kojim su klubovi i organizacije u ovoj oblasti susretali u ranijem periodu.

Član Gradskog veća zadužen za sport Goran Vukadinović istakao je da neće više biti klubova od prioriteta i da će u upravama većih potrošača sportskog dinara lokalna samouprava delegirati svoje predstavnike koji bi pomogli da se obezbede dodatna sredstva za njihovo funkcionisanje.