rostiljijhada2016

LESKOVAC –  Drugog dana Roštiojijade  u Leskovcu je bila znatno veća  gužva nego na otvaranju. Posetioci  su dolazili sa svih strana, kako iz, Niša,  Vranja i Beograda, tako i iz zemalja regiona. Ipak, najviše gostiju ove godine ima iz susedne Bugarske. Cena pljeskavice nije menjana u odnosu na prošlu godinu i košta 150 dinara, a dnevno se, kažu oni potroši između 80 i 100 kilogerama mesa.

Razlog za do sada jedno od posećenijih večeri kako na ovoj, tako i na prošlim Roštiljijadama, svakao je bio koncert legedarne rok grupe Riblja čorba. Kako je za Televiziju Leskovac izjavio frontmen ove grupe Bora Đorđević, pred leskovačkom publikom uvek ima određenu vrstu treme, koja sa sobom donosi i odgovornost da nastup bude dobar, jed se u publici nalaze sve generacije – od onih koji su odrastali uz hitove Riblje Čorbe, do mladih koji se u vreme najveće popularnosti ovog rok benda nisu ni rodili.

Inače,problem su sinoć imali i vozači, kako zbog nedostatka parking mesta tako i zbog velike gužve na ulicama  i trotoarima kojima su  kolone pešaka  išle ka Bulevaru oslobođenja. Pored gradskih gužvi, pojačan saobraćaj bio je i na ulazu u grad iz pravca auto puta, a samo najuporniji mogli su da pronađu mesto za svoj automobil.

Organizator, Turističa organizacija Leskovac smatra da će do kraja nedelje  po broju gostiju  ovogodišnja 27. Rištiljijada oboriti sve dosadašnje rekorde posećenosti.