slavisa jutro

Leskovac – Od pedesetak neasfaltiranih ulica koje su obišli urbanisti grada Leskovca samoo pet ispunjavaju uslove da dobiju asfaltnu podlogu, rekao je gostujući u Jutarnjem programu naše televizije direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Slaviša Zlatanović.

Po rečima Zlatanovića, u više od 90% slučajeva najveći problem prave nerešeni imovinski odnosi. Ali, tu se sada  nailazi na još veći problem.

„Ranije je Direkcija mogla da ekspropioriše deo parcele koji zalazi u gabarit ulice koja treba da se asfaltira. Ukoliko se grad dogovori sa vlasnikom, i ukoliko on prihvati cenu procene vrednosti te parcele, moglo je da se krene sa asfaltiranjem“ kaže Zlatanović.

Sada Uprava za privredu to više ne dozvoljava.

„Uprava za privredu nam je pre mesec dana u jednom takvom slučaju odgovorila da se po zakonu to radi samo u specijalnim slučajevima i da ne želi da daje dozvole. Oni  insistiraju da se u takvim slučajevima ide na opšti interes koji proglašava Vlada Republike Srbije, a na to se čeka najmanje godinu do dve godine“ objasnio je on.

Zlatanović je već nekoliko puta obećavao građanima da će se potruditi da u saradnji sa lokalnom samoupravom do kraja svog mandata asfaltira sve zaostale gradske ulice.

Kako je izrazio bojazan, zbog ovoga može doći do objektivnog zakašnjenja.