drvored3

LESKOVAC – U okviru uređenja I popločavanja gradskih trotoara, radnici Javno komunalnog preduzeća Komunalac nastavili su seču stabala u Radničkom naselju.

Naime, stabla koja su zasađena na samom trotoaru imaju duboke korene koji su znatno oštetili postojeći asfalt. Nakon seče ovih stabala I završetka radova na postavljanju novih, popločanih trotoara biće zasađene mladice novog drvoreda u radničkom naselju.

Ekipa Televizije Leskovac obišla je ove radove na poziv stanara Radničke ulice, koji na žalost nisu želeli da stanu pred kameru. Njihova mišljenja su, kako su nam rekli, podeljena. Jedni pozdravljaju angažovanje lokalne samouprave da se trotoari u ovom , jednom od većih gradskih stambenih naselja urede, i da kako kažu, prestanu da strepe da li će grane da se upletu u kablove za struju ili će jači vetar iščupati neko stablo, dok drugi smatraju da ovi poslovi nisu  bili neophodni I da je drvored mogao da se sačuva. Inače, radovi koji se trenutno izvode u Radničkom naselju, najavljeni su od strane lokalne samouprave pre nešto više od mesec dana, kada se I počelo sa uređenjem trotoara u ovom delu grada

. Do sada sje posečeno desetak stabala u Radničkom naselju, a poslovi će se nastaviti I narednih dana.

U  Vlasjkovoj ulici gde  ovi poslovi su već završeni, posečena su stabla, podignut je stari aflat I urađena podloga za postavljanje ploča za novi trotoar, na kome će takođe biti zasađene mladice  za novi drvored.