skupstina

LESKOVAC – Na  današnjoj sednici Skupštine grada Leskovca usvojen je izvestaj o izvrsenju odluke o budžetu grada Leskovca za prvih šest meseci ove godine. Naplata poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke ostvarena je sa 46,8 procenata, dok su transferi od drugih nivoa vlasti i nenamenski transferi iznosili 50 posto.

Šef odborničke grupe SDS-a Nebojša Cakić još jednom je konstatovao da se budžet nerealno planira i da je poslednji rebalans u odnosu na prvobitnu odluku o budžetu podbacio za 13 posto, po njegovoj računici. On je na samom početku ovog zasedanja postavio pitanje zašto se sa zakazivanjem ove sednice čekalo ovako dugo 88 i po dana od poslednje i samo dan i po pre uvođenja privremenih mera i pitao da li u Leskovcu samo teče med i mleko pa se vladajuća većina ovako ponaša. Cakić se osvrnuo i na neraspodeljenih 26 hiljada evra što je trećina predviđenih sredstava iz konkursa za sprovođenje projekata iz oblasti socijalne zaštite nakon odustajanja Udruženja Krug.

‘’Ovo udruženje u trenutku raspisivanja konkursa nije bilo registrovano kod APR-a što me navodi na sumnju da je neko u ovom slučaju pokušao da radi ispod žita’’, rekao je Cakić.

Odgovorio je gradonačelnik Cvetanović i demantovao da je namera bila da se ovaj projekat kojem je odobreno najviše sredstava favorizuje na bilo koji način. Kada smo primetili da je bilo neregularnosti odmah smo reagovali i za ta sada neraspoređenja sredstva raspisali novi konkurs dodao je Cvetanović.

 

Sa obrazoloženjem da se u poslednjih 100 dana nije ništa značajno dogodilo po pitanju izveštaja državnog revizora odbijen je zahtev Demokratske stranke da se raspravlja o ovoj temi, al i predlog odbornika SDS-a Bratislava Prokopovića da se raspravlja o Roštiljijadi pri čemu je on još jednom izneo ideju o njenom premeštanju iz centra grada.

 

‘’Ne želim da iselim Roštiljijadu iz samog centra grada jer bio to bio njen kraj,a ja ne želim da budem gorbar ove manifestacije’’, istakao je gradonačelnik.

 

Na samom početku rada nakon utvrđivanja dnevnog reda što je trajalo sat i 50 minuta tajnim glasanjem ukazano je poverenje Milevi Milčić iz SPS-a da obavlja funkciju člana Gradskog veća umesto Nebojše Kocića koji je podneo ostavku. Opozicija je povodom ovog izbora izrazila sumnju da će nova Gradska većnica biti u stanju da korektno obavlja ovu dužnost s obzirom na radni staž od pet meseci koji ima i završenu visoku poslovnu školu.

 

Rasprava o izveštaju anketnog odbora o Metroparking jugu i Por Verener i veberu naći će se sutra na dnevnom redu nastavka rada 13. sednice leskovačke Gradske skupštine.