sastanak sa ministrom prosvete 1

Leskovac – Smotra scenskog stvaralaštva, koja se u organizaciji Učiteljskog društva Leskovac organizuje već tri godine, akreditovana je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Na ovaj način, ova manifestacija dobija viši nivo, a u njenu realizaciju biće uključene srodne organizacije iz čitave Srbije.

‘’ Kako Smotra scenskog stvaralaštva iz godine u godine poprima sve širi karakter tako je Učiteljsko društvo krenulo u realizaciju ideje da ona dobije i međunarodni karakter kako bi se susreli svi pozorišni ansambli iz razredne nastave koja se izvodi na srpskom jeziku’’ rekao je potpredsednik Učiteljskog društva Leskovac Zoran Ilić, gostujući u Jutarnjem programu Televizije Leskovac.

Naredne godinu Smotru scenskog stvaralaštva pratiće likovni i literarni konkurs za video klip, a novina je da će i pisci – učitelji moći da konkurišu za najbolju priču.

sastanak sa ministrom prosvete 2

Inače, prošle nedelje je Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Tomislav Jovanović primio je predsednika Saveza učitelja Republike Srbije(SURS) Petra Anokića i članove Upravog odbora ovog Saveza, među kojima su bili i predstavnici Učiteljskog društva Leskovac.

 Na sastanku održanom u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnolškog razvoja, razgovarano je o unapređivanju obrazovno – vaspitnog procesa. Ministar Jovanović je istakao da je poziv učitelja , kao i svih prosvetnih radnika izuzetno značajan i da prosveta treba da dobije status u društvu kakav zaslužuje, „jer je obrazovanje temelj države“ .

Godina koja je na izmaku bila je izuzetno aktivna za učitelje sa područja Grada – počev od edukacija do organizovanja manifestacija koja i te kako postaju atraktivne za učenike razredne nastave što je rezultiralo i dobijanjem Oktobarske nagrade.

Prva aktivnost u narednoj godini su Zimski Susreti učitelja Srbije koji će, umesto u januaru, biti održani 1. marta.

U planu je organizovanje matematičke Olimpijade u saradnji sa Učiteljskim društvom iz Kraljeva, a takmičili bi se učenici sa prostora nekadašnje Socijalističke federativne Republike Jugoslavije.