gradsko vece 4

LESKOVAC – Gradski većnici na sinoć održanoj  sednici razmotrili su i usvojili Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu za prvih devet meseci ove godine kao i odluke koje se odnose na oporezivanje fizičkih i pravnih lica. 

Ukupni prihodi, primanja i preneta neutrošena sredstva  realizovani su sa 63,3 %, obrazložio je načelnik Gradske uprave za finansije Dalibor Tričković i precizirao da je gradski budžet inkasirao oko 2 milijarde i 462 miliona dinara od  planiranih tri milijarde i 406 miliona na godišnjem nivou.

Na prihodnoj stranni kako je rečeno najveći problem je naplata poreza na imovinu fizičkih lica sa 45, 5 odsto , ali i posebne naknade za zaštitu i unapredjenje životne stredine  sa 44, 7 procenata.

Na sednici je usvojen i predlog Odluke o sprovođenju javnog konkursa za za imenovanje direktora JKP Komunalac, kao i predlog Odluke o izmeni o dopuni odluke o osnivanju Gradskog saveta za bezbednost saobraćaja  na putevima čiji je sastav proširen predstavnicima određenih državnih organa.

Gradsko veće usvojilo je i predlog Odluke o obrazovanju komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini i predložio Skupštini grada usvajanje odluka vezanih za knjigovodstveno usklađivanje vrednosti imovine JKP Vodovod, a na osnovu naloga Državne revizorske komisije.

 

Be Sociable, Share!
TVL-ONLINE
TVL-ONLINE
Oglas
posao
Kategorije

Jutro
Jutro
SportskoOko
VREME: iz minuta u minut

Current conditions for Leskovac as of Thu, 24 Mar 2016 7:00 pm CET

Cloudy

High: 17° Low: 4°

Cloudy

Feels like: 6 °C

Barometer: 1009.4 mb and steady

Humidity: 73%

Visibility: 9.99 km

Dewpoint: 4 °C

Wind: 6.44 km/h

Sunrise: 5:27 am

Sunset: 5:47 pm

Powered by Yahoo! Weather