800x600_vinski-bal-4

VLASOTINCE –  U Vlasotincu sutra počinje tradicionalna manifestacija Vinski Bal. Ovogodišnji program  kreće u 15 časova pripremom Vlasinskog  kotlića.

Prvi dan Vinskog bala obeležićr izbor najboljeg vina i vinogradara za 2016. Godinu, izložba karikatura na temu vina i grožđa. Nakon toga uslediće defile učesnika u programu od Trga oslobiđenja do bine u bašti hotela Novi  Zemun,  gde će se vlasotinčanima i gostima najpre predstaviti Vinogradarske vile, zatim deca predškolske ustanove Milka Dimanić, polaznici plesog kluba Fantazi, nastupiće i vlasotinački folklorni ansambli, a pre koncerta večeri kada će goste zabavljati jedan od napopularnih pop bendova Srbije i regiona – Neverne Bebe, nastupiće i lokalni bendovi.

Drugog dana Vinskog Bala ,  u subotu, najpre će se na gradskom jezeru plivati za vinski krst, potom sleedi Skupština vinskog  viteškog reda  Sveti Simon vlasotince, biće priređen i međunarodni salon Vina juga, a pored bogatog  zabavnog programa, za goste će biti obezbeđena i besplatna degustacija vina i tradicionalnih jela. Nakon izbora Boginje vine, uz vatromet, ovu manifestaciju koncertom će zatvoriti poztani fol pevač Marinko Rokvić.