VLASOTINCE – Opštinski štab za vanredne situacije u Vlasotincu proglasio je vanrednu situaciju na delu teritorije opštine, u naseljenim mestima Vlasotince, Šišava, Donja Lomnica, Orašje, Kukavica i Sredor.

Obilne padavine i naglo otapanje snega u periodu od 30.11. do 1.12. uslovili su izlivanje bujičnih potoka i atmosferskih voda, što je dovelo do oštećenja pojedinih deonica na opštinskim i mahalskim putevima, mostovima i propustima, a samim tim i do prekida saobraćaja. Zbog povećane mutnoće reke Vlasine, juče je došlo do prekida i u vodosnabdevanju. Štab za vanredne situacije opštine Vlasotince zaključio je da i pored angažovanja raspoloživih sredstava i mehanizacije nije moguće rešiti sve nastale probleme, zbog čega je proglašena vanredna situacija na delu teritorije kako bi mogla da se angažuje dodatna mehanizacija sa ciljem da se normalizuju uslovi života i rada stanovništva na ugroženom području.

U vlasotinačkom “Vodovodu” kažu da se do kraja dana očekuje normalizacija vodosnabdevanja, ali da će se voda, kada bude stigla, koristiti samo u tehničke svrhe dok Zavod za javno zdravlje Leskovac ne potvrdi njenu higijensku ispravnost.