LESKOVAC – Starešine i kadeti Vojne akademije održali su, u svečanoj Sali leskovačke Gimnazije, prezentaciju povodom otvorenog konkursa za upis nove generacije studenata na ovu visokoškolsku ustanovu. Zainteresovani podnose prijavu centru Ministarstva odbrane u mestu prebivalištva, a konkurs za prijem kandidata trajaće do 31. marta

Visoko obrazovanje u skladu sa evropskim standardima, besplatno školovanje, stipendije  i pre svega, siguran posao u Vojsci Srbije samo su neki od razloga zbog kojih je interesovanje mladih ljudi za upis na Vojnu akademiju svake godine sve veće, rekao je načelnik studentske službe na Vojnoj akademiji potpukovnik Uroš Domazet.

Na osnovu uspeha iz srednje škole i rezultata ostvarenih na proverama formira se rang-lista po kojoj se primaju brucoši Vojne akademije.

O prednostima školovanje na Vojnoj akademiji zaintersovanim leskovačkim srednjoškolcima govorili su kadeti ove visokoškolske ustanove.

Kadeti po završetku školovanja postaju profesionalni oficiri Vojske Srbije, unapređuju se u čin potporučnika i stiču zvanja menadžer odbrane, inženjer mašinstva, tehnologije, elektrotehnike i računarstva ili inženjer saobraćaja.

Do 31. matra otvoren je i konkurs za prijem u Srednju stručnu vojnu školu.

 

TVL-ONLINE
AKTUELNO
Aktuelno
Aktuelno
Aktuelno
reklama
Oglas
posao