Anđela Dinić iz Vlasotinca balkanski šampion u kategoriji do 20 godina

Mlada Vlasotinčanka Anđela Dinić balkanski je šampion u šahu u kategoriji do 20 godina. Ova šesnaestogodišnjakinja osvojila je prvo mesto u konkurenciji 23 učesnice iz Severne Makedonije, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Prvakinja je i u rešavanju šahovskih problema na republičkom nivou u 2020. godini. Anđela je sada učenica prve godine Gimnazije „Stevan Jakovljević“, ali njenih oko 200 pehara, osvojenih u prethodnih sedam godina, i dalje krasi vitrinu Osnovne škole „Siniša Janić“, koju je pohađala.

Odličan je đak, a ljubav prema šahu usadio joj je otac Dejan, član Šahovskog kluba Vlasotince.

„Igram šah dva – tri sata dnevno. Često učestvujem na turnirima i pobeđujem. Obišla sam Srbiju igrajući šah. Uspevam da uskladim školske obaveze, nemam problem sa tim. A volim i odbojku – kaže Anđela.

U Šahovskom klubu Vlasotince ponosno kažu da je Anđela prva gde god se pojavi. Tri puta bila je najbolja u Srbiji na kadetskim festivalima Šahovskog saveza Srbije, tri puta bila je i prvak na republičkom takmičenju osnovnih škola.

„Ustupili smo je ove godine Šahovskom klubu Prokuplje, kako bi igrala u Prvoj ligi Centralne Srbije. Gledamo da nam deca igraju. Ipak, najvažnija je škola, pa onda šah – kaže predsednik kluba Slobodan Rakić.

Anđela namerava da se šahom bavi i dalje, ambicije su joj da igra u Prvoj ligi Srbije. A ima planove vezane i za školovanje – želja joj je da upiše Policijsku akademiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *