vuckovic

Leskovac – Drago mi je da ste posle pet godina shvatili kako i kuda vodite partiju koju sam stvarao sa puno rada i entuzijazma, a koju ne mogu ni da prepoznam kao levičarsku organizaciju kaže se u odgovoru Božidara Vučkovića na poziv socijalista da se vrati u njihove redove.

Kada ste pre pet godina krenuli putem napuštanja osnovnih programskih opredeljenja rekao sam da uvek mogu da vas pogledam u oči, što za vas nisam siguran poručio je Vučković leskovačkim socijalistima i dodao da su se oni tada opredelili za vođenje partije sitnim intrigama i kada zatreba silom koju je sam lično osetio.

Sada me putem medija pozivate da se vratim izvornim idejama socijalista i ponovo me mažete blatom u kome samo vi opstajete kaže Vučković u svom odgovoru i pita zašto nije bilo političke hrabrosti da se lično pozove na razgovor, kako to priliči levičarima.

On u svom odgovoru tvrdi da mu povređena sujeta nije razlog za napuštanje SPS već činjenica da je u rukovodstvu prevladala grupa koja je za rad ličnih interesa bez pogovora podržavala politiku čoveka koji je partiju odveo stranputicom i za to imao podršku iz vrha partije kojem je odgovaralo tadašnje i takvo funkcionisanje socijalista.

Zato i shvatam vaše ovakvo obraćanje kao nemoć koju pravdate tuđom povređenom sujetom, zaključio je Vučković i poručio socijalistima da pomoć u sređivanju kuće nisu zaslužili, jer su ga dva puta prodali kada je hteo da se urede međusobni odnosi.