“Dani bilja i gljiva” i “Lisičji dan” promovišu turističke potencijale leskovačkog kraja

“Dani bilja i gljiva” i “Lisičji dan”, ove manifestacije  održane su u seosko- turističkom domaćinstvu “Sunčev breg” u zaseoku Bara na planini Kukavica. Organizatori manifestacije su Ekološko društvo “Vlajna”, Planinarsko-skijaški klub “Kukavica” i Planinarski savez Srbije, a podršku je pružila i lokalna samouprava Grada Leskovca.

U fokusu ovih manifestacija, bilo je upoznavanje sa različitim vrstama i izgledom jestivih, nejestivih i otrovnih gljiva, a nije izostao ni mali sajam domaćih proizvoda, poput prirodnih sokova, meda i drugih poslastica, kao i  ukrasnih predmeta izrađenih od prirodnih materijala.

Živopisna priroda, svež vazduh i raznovrstan biljni svet na obroncima Kukavice čine ovaj predeo pravim rajem za ljubitelje ruralnog turizma.

Prema rečima organizatora i predstavnika lokalne samouprave, koji su prisustovali današnjem događaju, cilj ove manifestacije je promocija turističkih potencijala ovog dela Srbije i zdravih stilova života.

U ovim manifestacijama, najviše su uživali najmlađi, odnosno učenici osnovnih i srednjih škola iz Leskovca, koji su imali priliku i da učestvuju u raznim sportskim aktivnostima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *