djilas 1

Leskovac – Za dve godine aktuelna vlast pokazala je da ne zna da vodi zemlju. Obećavaju mnogo a rezultata nema.

„Stvara se atmosfera straha a narod sve teže živi. Srbija to ne zaslušuje. Srbija može i mora bolje“ rekao je predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas na konvenciji poslaničke liste ,,Sa demokratskom strankom za demokratsku Srbiju’’ koja je održana večeras u Leskovačkom Kulturnom centru.

Đilas je naglasio da model pokretanja privrede koji predlaže Demokratska stranka podrazumeva ravnopravni tretman domaćih i stranih investitora jer u Srbiji 200 hiljada malih i srednjih preduzeća opstaje bez ikakve pomoći države.

djilas 2

On je najavio da će ukoliko Demokratska stranka bude u prilici da vrši vlast biti uloženo 600 miliona evra u razvoj 20 regionalnih privrednih centara u Srbiji, umesto otpuštanja radnika i da će biti ukinut solidarni porez na plate. 

,, Imamo pravo da budemo ponosni na to što smo deo Demokratske stranke, što smo ta Demokratska stranka koja je menjala ovu Srbiju i verujte mi da ne postoji stara i nova Demokratska stranka. Postoji jedna, jedina i prava Demokratska stranka napravljena na onim temeljima od pre 24 godina kada su najhrabriji među nama u Srbiji napravili prvu opozicionu stranku kada je to bilo zabranjeno na čelu sa Dragoljubom Mićunovićem’’ rekao je predsednik DS -a, Dragan Đilas.

,, Posle nekoliko decenija u Leskovac su u vreme našeg mandata počele da se grade  fabrike, uspeli smo da za naše sugrađane obezbedimo nekoliko hiljada radnih mesta. Nama ne smeta što se drugi kite tuđim, odnosno našim perjem. Čujem na lokalnim medijima da se otvaraju fabrike koje smo mi otvorili i da se potpisuju ugovori koje smo mi potpisali, ali ponavljam to nama ne smeta’’ istakao je   predsednik Gradskog odbora DS-a, Slobodan Kocić.

Na konvenciji su govorili predsednik Nove stranke Zoran Živković, potpredsednica DS -a Nataša Vučković i kandidat za poslanika na listi ,,Sa demokratskom strankom za demokratsku Srbiju’’ koja se nalazi pod rednim brojem 8, genetičar Miodrag Stojković. Prisutnima su predstavljeni i ostali poslanički kandidati iz Jablaničkog okruga Olivera Jović, Mirjana Perišić, Miodrag Miladinović i Jovica Aleksić iz Leskovca i Ivan Stojanović iz Vlasotinca.