nova ds

Leskovac – Članovi budućeg inicijativnog odbora Nove demokratske stranke u Leskovcu sa današnje konferencije za novinare pozvali su demokratski orjentisane građane da priđu ovoj političkoj opciji koju predvodi bivši predsednik države Boris Tadić.

Novinarima su se obratili Nenad Zdravković, Bratislav Prokopović i Nebojša Cakić bivši članovi LDP-a i Dragoljub Živković i Pavle Stojković koji u buduću Novu Demokratski stranku prelaze iz Demokratske stranke.

Ovom prilikom rečeno je da će na izbornoj listi demokratskog bloka koji predvodi Boris Tadić Leskovčani biti zastupljeni onako kako petom gradu po veličini u Srbiji to i dolikuje.

Prvi predsednik opštine Leskovac iz redova Demokratske stranke posle petokotobarskih promena Dragoljub Živković obrazložio je svoj postupak napuštanja DS posle 20-to godišnjeg članstva marginalizacijom njegovog delovanja od strane aktuelnog rukovodstva GrO Demokratske stranke koje od 2007-godine nije našlo za shodno da od njega zatraži političko ali ni stručno mišljenje ni savet.

“ Gradski odbor Demokratske stranke ušao je u ozbiljan problem zbog autoritarizma i to je razlog što su se mnogi članovi pasivizirali i napustili stranačke redove i zato sam i ja odlučio da istupim iz stranke“ zaključio je Živković.

Bivši menadžer LDP-a u Leskovcu Nenad Zdravković nije želeo da licitira koliko će članova Liberalno demokratske stranke krenuti njegovim i stopama Bratislava Prokopovića i Nebojše Cakića.

“ Verovali smo u sabornost demokratskih snaga i formiranje jedinstvenog demokratskog pokreta. Kada smo videli da sa LDP-om to nije moguće odlučili smo se shavtili smo da nam je mesto u Novoj Demokratskoj stranci“ reči su Nenada Zdravkovića.

Zdravković očekuje da će odbornici LDP-a u gradskoj Skupštini pristupiti Novoj Demokratskoj stranci ali je i najavio da će se ovoj političkoj opciji pridružiti i neki odbornici koji nisu predstavljili Liberalno demokratsku partiju u lokalnom parlamentu, ne precizirajući iz čijih su redova.