ds

Leskovac – Konferencija za štampu Demokratske stranke održana 5. marta 2014 godine nije imala za cilj uznemirenje javnosti Leskovca a pogotovo ne narušavanje ugleda Opšte bolnice i svih zaposlenih u njoj kao što tvrdi SNS na jučerašnjoj konferenciji za novinare, saopštila je danas Demokratska stranka.

Lekari, sestre i medicinsko osoblje u leskovačkoj bolnici su profesionalci posvećeni svom poslu, kao i ogromna većina u Srbiji i baš zbog toga je Demokratska stranka podnela zahtev za ukidanje solidarnog poreza – koji kažnjava, pored prosvete, upravo ovu grupu zaposlenih .

Na toj konferenciji smo ukazali na trend smanjenja ukupnog broja stanovništva u našem okrugu uzrokovano:

Enormnom ekonomskom migracijom iz naših krajeva, do koje dovodi visoka nezaposlenost i teška socijalna i ekonomska situacija.

Preranom smrtnošću od kardio-vaskularnih i malignih bolesti čiji je glavni doprinoseći faktor i pored već poznatih bioloških faktora rizika i borba za egzistencijom.

Smanjenim natalitetom, gde je govoreći o tome doktorica Videnović na samom početku izlaganja rekla da se svi brojevi odnose na broj dece na uzorku od 1000.

Uostalom svako ko je ozbiljno studirao medicinu zna da se svi demografski podaci izražavaju na 1000 stanovnika tj. u promilima, a  lapsus ili pogrešno preneta izjava  su uvek mogući, bez ikakve loše namere, za razliku od pojedinih ministara koji nam svesno govore o hiljadama milijardi umesto milijarde ili uredbama pomeraju nule u nivou aflatoksina

Javnost i građani Leskovca nisu dobili odgovor na pitanje koliko je novih radnih mesta, koja su rešenje problema ekonomske migracije, otvorila lokalna vlast uz pomoć republičke vlasti. Za vreme vlasti Demokratske stranke dovedeni su veliki investitori poput Jure, Falkea i Džinsija.

Napad na profesora doktora Miodraga Stojkovića, dokazanog svetskog stručnjaka , istraživača u oblasti genetike i najpriznatijeg Leskovčanina u svetu, više govori o onima koji izriču takve napade. Iza ovakvog pokušaja diskreditacije, koji će samo to i ostati jer nijedna politička opcija ma koliko mislila da je jaka ne može ni senku baciti na uspehe dr Miodraga Stojkovića i na sve ono što je  učinio za Leskovac i Srbiju, stoji nešto drugo što potresa SNS.

Mislim da je stručna javnost od Saveta za zdravstvo SNS-a ipak više očekivala stav o predstojećem štrajku lekara i farmaceuta koji je u celoj Srbiji zakazan za 10.mart.

Očigledno je da je konferencija SNS-a održana sa tim ciljem da se skrene pažnja sa nezadovoljstva lekara i farmaceuta i da se zaplaše svi oni koji bi imali hrabrosti da se priključe tom štrajku.