DS

Leskovac – Kandidati za narodne poslanike Demokratske stranke iz Leskovca pokrenuli su inicijativu za formiranje kluba svih budućih poslanika u Narodnoj skupštini Srbije, kako bi, bez obzira kojoj političkoj partiji pripadaju, radili isključivo u interesu građana Leskovca, saopšteno je na  konferenciji za novinare.

U Demokratskoj stranci kažu da su pregovarali sa svim kandidatima iz Leskovca oko potpisivanja zajedničkog sporazuma ili protokola koji će sadržati sve najbitnije investicione i razvojne probleme grada o kojima će zajednički govoriti u Republičkom parlamentu nakon izbora.

Jedino je, kako kažu, ostalo još da se razgovara sa kandidatima iz Srpske napredne stranke, ali veruju da će i oni podržati ovu inicijativu.

„Budući poslanici bi se obavezali da barem  jednom mesečno izađu za govornicom i pred svojim kolegama pričaju o problemima Leskovca, zalažu se za dolazak kapitalnih investicija u grad i sličnim stvarima. Trebalo bi da rade u interesu svojih sugrađana, a ne u interesu stranaka kojima pripadaju“ objasnio je Miodrag Miladinović, kandidat za narodnog poslanika DS.

„Ukoliko svi politički čionioci, bez obzira na stranačku pripadnost, ne učine nešto za ovaj grad, Leskovac će nastaviti ozbiljno da se urušava. Glavni problem je je migracija, pre svega mladih i obrazovanih ljudi“ dodao je Miodrag Stojković, kandidat za narodnog poslanika DS.

Iz Demokratske stranke najavili su da će u petak u Leskovačkom kulturnom centru biti održana konvencija ove stranke na kojoj će govoriti predsednik DS-a Dragan Đilas, Ružica Đinđić, lider Nove stranke Zoran Živković, Nataša Vučković i doktor Miodrag Stojković.