dss

Leskovac – „Nedostatak razumevanja naših dosadašnjih koalicionih partnera Socijalističke partije Srbije za potrebe veterana jedan je od razloga zbog kojeg je smo odlučili da na sledećim parlamentarnim izborima budemo na listi Demokratske stranke Srbije“ istakao je predsednik Pokreta veterana Saša Dujović prilikom jučerašnje posete Leskovcu.

Obraćajući se novinarima on je dodao da se DSS pokazala kao ozbiljna politička opcija sa kojom Pokret veterana ima više zajedničkih ciljeva.

„Ukoliko nakon narednih republičkih izbora Demokratska stranka Srbije i Pokret veterana budu imali svoje predstavnike u narodnom parlamentu jedan od njihovih zajedničkih ciljeva biće stavljanje Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti na dnevnih red“, rekli su učesnici sinoćnje konferencija za novinare.

„Ono što približava ove dve političke opcije je njihova antinatovska orijentacija i zalaganje za političku, vojnu i ekonomsku neutralnost“, istakao je predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije Aleksandar Pejčić.

Verujemo u rezultat ove koalicije na republičkim izborima, očekujemo da će on biti dvocifren i pozivamo sve veterane Jablaničkog okruga i ostale građane da glasaju za listu pod rednim brojem 3, istakli su sinoć predstavnici Demokratske stranke Srbije i Pokreta veterana.