Izgradnja Hisarskog puta u toku

Radovi na izgradnji dela Hisarskog puta u Donjem Sinkovcu dužine 627 metara su u toku i za sada se odvijaju planiranom dinamikom.

Radove je obišao Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, sa drugim predstavnicima lokalne samouprave.

-U pitanju je veoma značajna saobraćajnica, koja vodi do lokalnog groblja, kasarne, fudbalskog igrališta, a ne koriste je samo meštani Donjeg Sinkovca već i okolnih naseljenih mesta. Meštani iz Vlasa, Gornjeg Sinkovca, ovaj put često koriste kao alternativnu deonicu, pa će realizacijom ove investicije biti rasterećen Lebanski put– kaže Dragoljub Đorđević, predsednik Saveta Mesne zajednice “Donje Sinkovce”.

Sa njim je saglasan i Žarko Bojović, koji naglašava da je u pitanju dugo čekana investicija, izrazivši veliku zahvalnost lokalnoj samoupravi.

Čekale su naše dede, očevi… Ovo je gradska mesna zajednica, a put je vrlo frekventan– dodaje on.
Danijel Ilić, stanovnik Donjeg Sinkovca, kaže da je u prethodnom periodu bilo raznih obećanja i pokušaja, ali se nije odmaklo dalje od povremenog održavanja.

Kako je istaknuto na konferenciji za medije održanoj ovim povodom, nakon valjanja postoljice i ugradnje tampona od kamenog agregata, uređenja jarkova duž puta i ugradnje cevastih propusta, uslediće asfaltiranje ove deonice, koje će, kako se očekuje, početi već nakon prvomajskih praznika. Na početku deonice radi se i potporni zid dužine 30 metara.

Rok za završetak radova je kraj maja. Vrednost ugovora je 11 miliona 45 hiljada dinara. Investitor je Grad Leskovac, a izvođač firma “5D” iz Vranja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *