Leskovčanin Arsenije Blagojević proslavio 100. rođendan

Leskovčanin Arsenije Blagojević, koji živi u naseljenom mestu Bobište, danas je sa članovima uže i šire porodice i prijateljima proslavio stoti rođendan. Arsenija su tim povodom posetili i predstavnici lokalne samouprave Grada Leskovca.

Građani Srbije u proseku žive 74 godine, a malobrojni su oni koji se mogu pohvaliti da su na planeti proživeli čitav jedan vek. Među njima je Arsenije Blagojević, koji je za sobom ostavio četiri sina i kćerku, deset unučadi i trinaest praunučadi. Prema rečima njegovih potomaka, život ga nije mazio, imao je zdravstvene probleme i radio od svoje petnaeste godine.

-U dvanaestoj godini je imao operaciju, nakon koje mu je jedna noga za petnaest centimetara kraća od druge. Već u petnaestoj godini je počeo da radi kao trgovac. Na posao je svakodnevno išao pešaka, krećući se pomoću štapa. Oslabljeni su mu vid i sluh, a zbog zdravstvenih problema o njemu svakodnevno brine jedan od sinova i snaja, sa kojima živi- kaže za Televiziju Leskovac Arsenijeva kćerka Milojka.

Ispred lokalne samouprave Grada Leskovca, a u ime gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, deki Arseniju su prigodne poklone uručile Lidija Dimitrijević, zamenica gradonačelnika i Olivera Pešić, direktorka Filijale NSZ -a u Leskovcu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *