Nagrađeni na Memorijalu “Jakov Mitić”

U okviru Leskovačkih letnjih festivala, juče je u Narodnom pozorištu, održano predtakmičenje za Međunarodni festival „Prva harmonika Srbije“ u Sokobanji, koje u Leskovcu nosi naziv proslavljenog harmonikaša, nekadašnje prve harmonike stare Jugoslavije, Jakova Mitića. Nakon toga, u Etno-kompleksu „Šop-Đokić“ priređen je i revijalni deo, na kojem su nastupili nagrađeni.

Na memorijalnom takmičenju mladih harmonikaša iz svih krajeva naše zemlje, od najmlađih istakli su se Vuk Cvetković, Dimitrije Stević, Vukašin Stamenković, Lazar Glišić, Mihajlo Petrović, Aleksa Vukićević, Vuk Kostadinović i Ignjat Momčilović.

Što se tiče dueta takmičara starijih od 15 godina, prvoplasirani su Dimitrije Marković i Mihajlo Ilić, dok su se Ignjat Momčilović i Vuk Kostadinović, našli na prvom mestu u duetu učesnika mlađih od 15 godina.

U kategoriji juniora, nagrade su osvojili Martin Anđelković, Luka Denić, Uroš Trajković i Nikola Stanković, dok su Andrija Mladenović, Mario Milenković i Luka Nikolić, bili najbolji među seniorima.

Inače, članove stručnog žirija činili su Novica Nikolić Patalo, Vojkan Nikodijević i Ivan Nikolić – Gica.

Pobednici Memorijalnog predtakmičenja „Jakov Mitić“ biće direktni učesnici finalnog nadmetanja u Sokobanji za Prvu harmoniku Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *