Nebojša Nenadović predsednik Opštine Bojnik, gost Jutarnjeg programa

Radovi na izgradnji Agrobiznis zone koja se prostire na površini od 53 hektara, u selu Kosančić, u opštini Bojnik, teku planiranom dinamikom, kaže za našu televiziju Nebojša Nenadović, predsednik ove opštine.  Prema njegovim rečima, na predlog Razvojne agencije Srbije jedan deo te površine na narednom skupštinskom zasedanju biće preimenovan u industrijsku zonu.

Tako će 33 hektara biti deo agrobiznis zone, a 20 industrijske, objašnjava Nenadović. On dodaje da jedna drugu neće ugrožavati vezano za delatnosti koje se na njima budu obavljale.

Prema Nenadovićem rečima, cilj je da se izgradnjom Agrobiznis zone i stvaranjem uslova za investiciona ulaganja, u Bojniku zadrže mladi ljudi. To je samo jedna u nizu mera za sprečavanje iseljavanja, kaže predsednik i naglašava da se ulaže i u poljoprivrednu proizvodnju, obrazovanje, sport i infrastrukturu.

U ovoj godini na teritoriji opštine Bojnik asfaltirano je oko 17 kilometara puteva, a za dvadesetak dana očekuje se raspisivanje tendera za uređenje puta u pravcu Obilića, Ćukovca i Mrveša. U planu je da u narednoj godini sve mesne zajednice imaju asfaltirane saobraćajnice do regionalnog puta, naglašava Nebojša Nenadović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *