Novine prilikom obeležavanje horizontalne signalizacije

Radnici Javnog-komunalnog preduzeća „Komunalac“ uveliko rade na obeležavanju horizontalne saobraćajne signalizacije u Leskovcu. U toku su radovi na kružnoj raskrsnici u naselju Solidarnost, pre toga je  obeležena Mlinska ulica, a u narednim danima prioritet će imati prilazi osnovnim i srednjim školama, u cilju poboljšanja bezbednosti najmlađih sugrađana, potvrđuju nadležni iz ovog preduzeća.

Poslove na obeležavanju horizontalne saobraćajne signalizacije leskovački Komunalac obavlja od 2015. godine, a od nedavno su, u cilju poboljšanja kvaliteta ove usluge, počeli sa primenom hladne plastične mase.Upravo ovi poslovi izvođeni su sinoć u okviru treće smene radnika Komunalca, kada je saobraćaj bio manjeg inteziteta,a asfalt dovoljno ohlađen od visokih temperatura u toku dana. 

“Ono što je karakteristika za ovu boju jeste da je dugotrajnija i ima veći garantni rok od klasične. Njena dugotrajnost  zavisi i od samog kvaliteta asfalta, pa se prilikom odabira ulica koje obeležavamo vodimo time da su one skoro rekonstruisane – navodi direktor JKP “Komunalac” Vladimir Sinadinović. 

Ove godine je hladnom plastikom obeležena Mlinska ulica, sada se na ovaj način obeležava raskrsnica u naselju Solidarnost, nakon čega slede radovi u Svetoilijskoj ulici. Prilazi školama biće obeleženi bazičnom bojom, a ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili, u  narednih desetak dana biće završeni svi radovi.

” Što se tiče obeležavanja običnom, odnosno bazičnom bojom ono što je prioritet ovih dana jeste svakako obeležavanje prilaza školama.  Uradićemo  pristupe svim školama, kako bi  se stvorili veći bezbednosni uslovi za polazak u školu najmlađih sugrađana – dodaje Sinadinović. 

Radove finansira lokalna samouprava, a za obeležavanje horizontalne saobraćajne signalizacije je iz budžeta grada izdvojeno 10 miliona dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *