Paketi pomoći za ugrožene stanovnike Leskovca, donacija Fondacije Ana i Vlade Divac

Nakon što je Grad Leskovac nedavno podelio preko 27 200 paketa pomoći za  penzionere i socijalno ugrožene stanovnike, potom 2 800  za Rome, u Leskovac je stiglo još 765 novih paketa pomoći. Radi se o donaciji Fondacije  Ana i Vlade Divac, Grupe 484 i ambasade Kraljevine Norveške, u ukupnoj vrednosti od 1,9 miliona dinara.

Ove pakete su danas dobili, između ostalog, samohrani roditelji, korisnici Narodne kuhinje, višečlane  i porodice koje žive u nehigijenskim uslovima ili su bez smeštaja.

Svi kojima je namenjena ova pomoć dobili su po dva paketa s namirnicama i sredstvima za higijenu, čija je vrednost oko 2,5 hiljade dinara. Nakon što je deo paketa podeljen u Plavom paviljonu leskovačkog sajma, takođe  je distribuiran i interno raseljenim licima  u naselju kod stare stočna pijaca u Leskovcu.

Da je svaka pomoć ugroženom delu našeg stanovništva dobrodošla naglasio je i gradonačelnik Leskovca, dodajući da je grad uvek tu da organizuje  logističku i svaku drugu vrstu tehničke pomoći.

Inače, fondacija Ana i Vlade Divac  u saradnji sa Grupom 484 i uz podršku Ambasade  Kraljevine Norveške pomaže više od 50 hiljada najugroženijih građana u borbi sa korona virusom. Vrednost ove pomoći je 200 000 evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*