leskovac panorama

Leskovac – Kako se približava 28. februar krajnji rok za predaju lista kandidata za narodne poslanike, kristališu se i imena onih koji će se u naredne četiri godine, eventualno, boriti za interes i prosperitet Leskovca iz klupa Skupštine Republike Srbije.

Za sada, najveći broj kandidata iz našeg grada imaće Ujedinjeni regioni Srbije, koji su danas predali listu Republičkoj izbornoj komisiji.

Na listi poslaničkih kandidata URS – a, koji na prevremene parlamentarne izbore 16. marta izlazi samostalno, nalaze se imena čak osmoro Leskovčana.

Aktuelnog direktora Direkcije za urbanizam i izgradnju građevinskog inženjera Slaviše Ztatanovića i njegovog zamenika elektroinžernjera Novice Nikolića, članova Gradskog veća mašinskog inženjera Branislava Đorđevića i ekonomiste Ivice Nešića, poslanice u raspuštenom sazivu Narodne Skupštine psihologa Snežane Stojanović Plavšić, ekonomista: Bore Cvetkovića i Jovice Marinkovića i Slađane Cvetković.

Na listi„Budućnost u koju verujemo”, koja je inače prva predata Republičkoj izbornoj komisiji,  a koju čine Srpska napredna stranka, Socijal demokratska partija Srbije, Nova Srbija, Srpski pokret obnove i Pokret socijalista  nalaze se imena petoro ljudi iz Leskovca: ekonomiste Olivere Pešić, inženjera poljoprivrede Žarka Bogatinovića, lekara specijaliste Ninoslava Girića, ekonomiste Gorana Vukadinovića i stomatologa Gordane Savić.

Kandidati koalicije DS i Nove stranke za predstojeće parlamentarne izbore su profesor doktor Miodrag Stojković, diplomirani politikolog Slobodan Kocić,  profesorka muzičke kulture Mirjana Perišić, inženjer biohemije Olivera Jović i lekar specijalista Miodrag Miladinović.

Imena četvoro sugrađana našlo se na listi koalicije SPS – PUPS – Jedinstvena Srbija : predsednika Skupštine grada Živojina Stefanović, direktora Turističke organizacije ekonomiste, Žikice Nestorovića, pravnice i načelnice Uprave za imovinsko pravne poslove Ljiljane Mladenović i pravnika Slobodan Veličkovića. Zanimljivo je da na ovoj liste nema ni jednog kandidata iz Jedinstvene Srbije, koja je deo vladajuće koalicije u Leskovcu. Ova lista nalazi se pod rednim brojem dva.

Na poslanačkoj listi DSS-a, koja će se na izborima naći pod rednim brojem tri,  nalazi se sedmoro kandidata sa teritorije grada Leskovca: poslanik u prethodnom sazivu Narodne Skupštine Aleksandar Pejčić, profesor matematike Milica Momčilović, diplomirani inženjer poljoprivrede Gordana Jovanović, Srđan Jovanović, ekonomista  Mrđan Urošević, Jovana Krstić iz Vučja i Mirjana Stojiljković iz Grdelice.

Zanimljivo je da na poslaničkoj listi LDP-a koja je predata republičkoj izbornoj komisiji nema nijednog predstavnika sa teritorije grada Leskovca.

Srpska radikalna stranka, koja je juče predala listu poslaničkih kandidata, na izbore ide sa udruženjima Obraz i Naši. Sa područja Leskovca na listi su četiri imena: inženjera metalurgije Tomislava Ljubenovića, ekonomiste Lidije Dimitrijević, magistra poljoprivrede Vladimira Đorđevića i studenta Jelene Ristić.

Dveri, koje će samostalno izaći na izbore, a listu Republičkoj izbornoj komisiji najverovatnije će predati u sredu, iz Leskovca na njoj će se naći: Magistar ekonomskih nauka, Predrag Mitrović, lekar specijalista Jasmina Mitrović, diplomirani pravnik Dušan Dimitrijević i diplomirani istoričar Miloš Pavlović.

Nova demokratska stranka, koja je juče zvanično konstituisana u Nišu, još uvek nije formirala svoju poslaničku listu, pa je i nepoznanica koji će biti kandidati grupacije stranaka koju ova politička opcija predvodi, ali će, kako su nam rekli njeni predstavnici, listu predati na vreme.