Poslove “Metroparkinga” preuzima firma “Parking i garaže” iz Leskovca

Na današnjoj sednici, članovi Gradskog veća, između ostalog, dali su saglasnost Privrednom društvu „Metroparking“ iz Beograd, za ustupanje ugovora o održavanju javnih prostora za parkiranje i rešenju stacionarnog saobraćaja privrednom društvu „Parking i garaže“ iz Leskovca. Gradski većnici usvojili su i izveštaj o radu Gradske uprave za 2019. i predlog Odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta grada Leskovca za prošlu godinu.

“U pismu o namerama Privredno društvo „Parking i garaže“, čiji je zvanični direktor Nina Simonović, izrazilo je spremnost za unapređenje obavljanja komunalne delatnosti, kroz izgradnju nadzemnih i spratnih garaža, kojima bi se u značajnoj meri povećao broj parking mesta – rekao je Dragan Nikolić, šef Odeljenja za komunalno- stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu.

Prema njegovim rečima, novi privatni partner ima nameru da, imeđu ostalog, usavrši softver i postavi digitalne table sa tačnim brojem slobodnih mesta na parkiralištima.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović podsetio je na sve loše strane ugovora koji je pre 12 godina potpisan između lokalne samouprave i preduzeća „Metroparking“ na period od 25 godina. On je, ovom prilikom, istakao da od novog privatnog partnera „Parking i garaže“, očekuje da bude odgovoran i da sve  obaveze preuzete ugovorom  ispuni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *