apoteka

Leskovac – „Krka farma“ iz Beograda povukla je iz prometa lekove Elice tablete od 10 miligrama; Loristu od 100 miligrama; Prenesa tablete od 2, 4, i 8 miligrama kao i Valsakombi lek od 80 miligrama plus 12,5 miligrama, potvrdila je gostujući u Jutarnjem programu Televizije Leskovac, PR Apoteke Leskovac Ivana Stojković.

Ovo je učinjeno iz razloga što je novi nosilac dozvole za lek i novi proizvođač Farmanova, koja je postala jedini licencirani proizvođač ovih lekova.

Odluka je stupila na snagu pre nedelju dana, a zadnji rok za povratak leka Krka Farmi je 31. januar.

Prema rečima Ivane Stojković pacijenti mogu da koriste paralelne – lekove drugih proizvođača koji su istog hemijskog sastava i aktivne supstance kako ne bi prekidali terapiju.

Apoteka Leskovac će u tekućoj godini za nabavku lekova odvojiti skoro milijardu dinara.

Davanje mogućnosti privatnim apotekama da izdaju lekove na recept nije bitni uticalo na poslovanje Apoteke Leskovac u protekloj godini.

Ona je podsetila sugrađane koji su oslobođeni plaćanja participacije da je danas stupio na snagu novi pravilnik o sadržaju i obimu prava na zdravstvenu zaštitu i participaciji za 2014. godinu tako da je neophodno u Zavodu za zdravstveno osiguranje pribaviti nove potvrde o oslobađanju plaćanja participacije.