moravac 1

Leskovac – Pripreme lidera srpskoligaškog istoka Fudbalskog kluba Moravac Orion iz Mrštana za nastavak prvenstva počele su 12. januara.

U prvoj fazi trenira se na svom terenu, a od 18. febrauara ekipa će se preseliti na Dojransko jezero gde će boraviti do 2. marta.

Do odlaska u Makedoniju Mrštančani će odigrati pet kontrolnih mečeva, a na Dojranu još devet.

Generalnu probu pred prvu utakmicu u prolećnjem delu takmičenja 16. marta kada se gostuje Žitorađi ekipa trenera Jovana Stankovića imaće sedam dana ranije u Paraćinu gde će odmeriti snage sa domaćim Jedinstvom.

moravac 2

“ Naše ambicije su da zadržimo prvom mesto u ligi i plasiramo se u viši rang. Očekujem da ćemo nam pirotski Radnički, Hajduk Veljko i Trstenik biti najžešći rivali, a kako se najavljuje i neizvesna biti borba za opstanak verovatno neće biti lakih utakmica na proleće, tako nas očekuje težak posao“  reči su šefa stručnog FK Moravac Orion, Jovana Stankovića.

Redove Moravac Oriona u zimskoj pauzi pojačali su Miroslav Trajković (Sinđelić), Dobrosavljević (Palilulac Niš), Kostić (Sloga Leskovac), Pajić

(Srem Jakovo), Marković (Radnički Niš), Stanković (Radnik) i golman Ćirković (Kopaonik).

Klupske boje su promenili Kostić (Moravac Predejane), Janković (Vujić Valjevo) i Vladica Đorđević (Pukovac). Ne računa se više ni na Dejana Stefanovića.