Snežne padavine nisu donele veće probleme

Nove snežne padavine nisu donele veće probleme kada je reč o prohodnosti puteva na teritoriji grada Leskovca, navode iz preduzeća AB Kop iz Vlasotinca, kome je povereno održavanje saobraćajnica tokom zimskih meseci.  Ekipe ovog preduzeća od jutros su angažovane na terenu sa raspoloživom mehanizacijom. Kako je za našu Televiziju potvrdio Dragan Momirović, šef smene zimske službe, jedan kamion angažovan je na putu Grdanica-Smrdan- Babičko, dok će se tokom dana vršiti raščišćavanje pravca ka  Gornjoj i Donjoj Lokošnici i Jašunjskim manastirima.

Druga ekipa čistiće deonice prema Vučju, u pravcu ka Gornjoj i Donjoj Jajini, Palikući fabrici vode i Brzi. Na čišćenju gradskih ulica bila su angažovana dva kamiona. Do sada je za čišćenje lokalnih i gradskih puteva utrošeno oko 40 tona soli i 25 tona mešavine.

Kada je reč o opštini Vlasotince, visina snežnog pokrivača na području ove lokalne samouprave je pet do šest centimetara i svi putni pravci su prohodni, kaže nadzorni organ za zimsko održavanje Miroslav Ranđelović. Kamioni su preventivno poslati u pravcu Bistrice, Dadinca i Lipovice, da posipaju rizlu i so, zbog najavljenih niskih temperatura za naredne dane. Rizlom i solju posipaju i ulice prvog prioriteta u samom Vlasotincu. U pitanju su ulice koje vode do Doma zdravlja, groblja, objekata predškolske ustanove i škola.

Prema informacijama koje smo dobili od nadležnih u Javno komunalnom preduzeću „Obnova“ u Medveđi, i na području ove opštine stanje je stabilno. Preventivno se čiste kategorisani putevi prvog reda, između ostalog, ka selima Vrapce, Borovac, kao i puta Medveđa-Stubla.

Na području opštine Lebane, po prijavi meštana očišćeno je ukupno 25 kilometara nekoliko lokalnih puteva. Ekipe preduzeća Tesing bile su angažovane na putevima ka planinskim selima Poroštica i Buvce, deonici ka selu Đelekare, na granici sa Medveđom, kao i na putu Lebane –Bučumet. Takođe je vršeno raščišćavanje puteva u samom Lebanu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *