sns press

Leskovac – „Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Graskog odbora Demokratske stranke, članovi ove partije lažno su okrivili Srpsku naprednu stranku i sadašnje rukovodstvo grada za propadanje Leskovca i lošu situaciju u zdravstvu“, rekao je na današnjoj konfereniciji za novinare predsednik leskovačkih naprednjaka Goran Cvetanović.

On je ovom prilikom postavio pitanje demokratama da li u nedostatku pravih argumenta za sopstvenu kampanju izgovaraju neistine.

„Mladi ljudi, kao i briga o njihovoj budućnosti, zauzimaju važno mesto u programu Srpske napredne stranke“, rekao je Cvetanović uz podsećanje da je on, nakon što je preuzeo funkciju gradonačelnika Leskovca, obnovio rad Fonda za mlade talente, a iz gradskog budžeta izdvojena su značajana sredstva za stipendiranje najboljih studenata, sportista i umetnika.

Šef odeljenja za kardiovaskularne bolesti Aleksandar Stanković i načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo leskovačke Opšte bolnice Dragan Krstić ovom prilikom osvrnuli su se na podatke koji su izneti na jučerašnjoj konferenciji za novinare Demokratske stranke, a odnose se na situaciju u zdravstvu, uz napomenu da su oni neprovereni i paušalni.

„Informacija koju je tom prilikom iznela neonatolog Valentina Videnović da od 100 novorođenih beba iz  leskovačkog porodilišta ne izađe 17 je potpuno netačna“, rekao je načelnik Krstić.

Iznošenje neistina na račun rada leskovačke Opšte bolnice, prema rečima učesnika današnje konferencije za novinare, pokazatelji su da se međuljudski odnosi u ovoj ustanovi hitno moraju rešavati.