sps

Leskovac – U Socijalističkoj partiji Srbije tvrde da su njihovi tridesetogodišnji članovi: direktor Vodovoda Zoran Stojanović i Budimir Stojiljković, koji su pre nekoliko dana prešli u redove SNS-a podlegli modernim političkim pritiscima i da je kod njih prevagnuo strah od gubitka funkcija na kojima su se nalazili.

Kako je istakao portparol GO SPS-a Nebojša Ivanović na današnjoj konferenciji za novinare, jezive su političke borbe i pritisci pojedinih stranaka koji se vrše na članove Socijalističke partije Srbije.

„Ipak, mi se našim bivšim članovima ne ljutimo. Naša partija im je omogućila karijere. Bez naše želje i volje oni nikada ne bi mogli da dokažu narodu da li dobro obavljaju svoje poslove i vode firme i fabrike. Toliko dugo su na funkcijama da su se uplašili u ovim modernim vremenima jezihiv pritisaka da ne ostanu bez njih“ rekao je Ivanović.

Kako je rečeno, Stojanoviću i Stojiljkoviću SPS nikada neće zatvoriti vrata.

„Mi smo sigurni da će se oni vratiti u  naše redove jer će ih tamo uvek gledati kao sumnjive jer su preleteli u njihove redove iz druge partije. Ne želimo o njima da pričamo kao o glodarima koji napuštaju brod koji tone“ dodao je Ivanović.

Na vagi dobra i zla, prebeg dvojice članova je ništa u odnosu 1.200 mladih članova koliko je SPS dobio samo u poslednjih mesec dana, rečeno je na ovoj konferenciji za novinare.

Na pitanje novinara da konkretno odgovori da li su Stojanović i Stojiljković tražili zaposlenje za svoju decu, kako kolaju čaršijske priče, a da im je tako nešto obećano od strane naprednjaka, Ivanović nije želeo da odgovori.

„Mi se u stranci ne bavimo privatnim stvarima. Moguće je, i to ću ovako reći, da su od SNS-a dobili ono što od SPS-a nikada neće“ rekao je Ivanović.

Pred sam kraj konferencije za novinare pojavio se i predsednik Gradskog odbora SPS-a Živojin Stefanović koji je najavio da će razloge preletanja Stojanovića i Stojiljkovića otkriti na predizbornom mitingu svoje stranke.

„Tada ću reći sve, a oni neka pokušaju u međuvremenu da se operu“ rekao je Stefanović.