SRC „Dubočici“ isključena struja zbog duga od 4,7 miliona

SRC Dubocica iz moje arhive 1

Leskovac – Sporsko rekreacionom centru „Dubočica“ u Leskovcu isključena je danas struja zbog duga od 4,7 miliona dinara.

Direktor najveće sportske hale na jugu Srbije Aleksandar Đurović kaže da je danas uplaćeno 1.200.000 dinara na račun Elektrodistribucije, a za preostali dug od 3,5 miliona nije mogao da precizira kada će biti izmiren.

„To zavisi od lokalne samouprave. U svakom slučaju, dok ne izmirimo dug, struju nam neće uključiti. Sutra ću o svemu porazgovarati sa gradonačelnikom i načelnikom finansija da taj problem što je pre moguće rešimo“ kaže Đurović za Televiziju Leskovac.

Inače u ovom sportskom centru treniraju i takmiče se svi leskovački i lebanski klubovi iz dvoranskih sportova – košarke, rukometa i odbojke, njih desteak. Prava je sreća da je sezona za sve njih sem ŽRK „Dubočica“ završena.

SRC Dubocica iz moje arhive 2 bazeni

Najveći problem u ovom trenutku su zatvoreni bazeni u okviru ove hale na kojima treniraju dva plivačka i jedan vaterpolo klub.

„Struja je vrlo bitna za održavanje sistema bazena. Odlučili smo da ih zatvorimo, jer bez električne energije filteri se ne okreću i ne mogu da prečišćavaju vodu“ rekao nam je Đurović.

Kupači koji su krenuli danas popodne na bazen vraćeni su kući. Struja je isključena nešto posle 15 časova.

Javno preduzeće SRC „Dubočica“, koje osim halče i bazena gazduje i nad halom na sajmištu, otorenim teniskim terenima i terenom za male sportove u okviru kompleksa hale „Dubočica“, od lokalne samouprave dobijaju iz budžeta 69 miliona dinara na godišnjem nivou, a tamo je zapozleno 115 radnika.