U Leskovcu apsolutni pobednik Aleksandar Vučić, najveći gubitnik DS koji je ispod cenzusa

izbori 2

Leskovac – Na juče održanim parlamentarnim izborima Srpska napredna stranka sa svojim koalicionim partnerima odnela je ubedljvu pobedu i na području Jablaničkog okruga.

Prema rezultatima Republičke izborne komisije u Leskovcu je glasalo ukupno 64,3 posto građana, a od tog broja podršku SNS-u dalo je 54,8 procenata.

Ubedljiva pobeda Srpske napredne stranke obećava brže rešavanje problema i efikasnije sprovođenje reformi, rekao je predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Goran Cvetanović ističući da se na ovim izborima desilo ono što je bilo očekivano.

„Kada dobijete ovakvu podršku to je mnogo veća odgovornost, ali sam siguran da imamo dobar stručni tim“, istakao je Cvetanović, dodajući da su njegova vrata uvek otvorena za sve političke opcije i za ljude koji žele dobro ovom gradu.

Socijalistička partija Srbija sa svojim koalicionim partnerima u Leskovcu je osvojila 15,8 procenata glasova.

U Gradskom odboru Nove Demokratske stranke, koja je u Leskovcu osvojla 6,2 procenta, pre svega, ističu zadovoljstvo što su ovi izbori protekli bez većih nepravilnosti, a kao jedan od svojih ciljeva navode jačanje pozicije demokratskih stranaka u Srbiji.

Ujedinjenim regionima Srbije u Leskovcu  pripalo je 4,5 posto od ukupnog broja glasova.

Pravo iznenađenje je, zapravo, Demokratska stranka koja je u Leskovcu osvojila svega 4,2 odsto glasova birača. Upoređujući sa rezultatima i pobedom na prethodnim izborima i same demokrate priznaju da je ovo za njih potpuni krah.

Demokratska stranka Srbije nije zadovoljna rezultatima izbora u Leskovcu gde su osvojili 3,7 procenata podrške.

izbori 1

I u ostalim opštinama Jablaničkog okruga Srpska napredna stranka odnela je većinu glasova. U Vlasotincu je SNS-u pripalo 47,9 procenata od ukupno 69 posto, koliko je glasalo na ovim izborima. Na drugom mestu u ovoj opštini je SPS sa 19,5, a na trećem NDS sa 12,9.

Kada je reč o Bojniku ukupna izlasnost u ovoj opštini iznosi 65,6 procenata, od kojih je 59,7 posto podržalo Srpsku naprednu stranku, a drugoplasirani sa 11,7 posto je SPS. Najbolji rezultat, od 51,2 procenta, SNS ima i u Lebanu gde je glasalo 60, 4 posto stanovnika, dok je drugoplasiran SPS sa 23,7 posto glasova.

Pravo glasa u Medveđi iskoristilo je 40,9 procenata birača, oni su dali najveću podršku Srpskoj naprednoj stranci, od 38,3 posto, na drugom mestu je SPS sa 28,7 posto, dok je na trećem Partija za demokratsko delovanje – Riza Halimi 18,7 posto.

U Crnoj Travi glasalo je 68 posto građana, a SNS je i u ovoj opštini dobio najveću podršku od 63, 5 procenata, druga pozicija pripala je DSS-u zahvaljujući podršci od 19,2 posto, a treća SPS koji je osvojio 10 posto glasova u ovoj opštini.