U nedelju, 16. juna, besplatni preventivni pregledi

U Opštoj bolnici u Leskovcu i vlasotinačkom Domu zdravlja, u nedelju 16. juna, nastavlja se akcija besplatnih preventivnih pregleda. U periodu od 8 do 17 sati, građani će moći bez zakazivanja, zdravstvenog osiguranja i uputa  da obave dermatološki pregled mladeža, ultrazvuk stomaka, izmere krvni pritisak, urade tumor markere, provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku. I ovog puta će biti organizovani sistematski pregledi dece.

U vlasotinačkom Domu zdravlja, u vremenu od 8 do 17 sati, građani će moći bez zdravstvenog osiguranja i zakazivanja da izmere krvni pritisak, urade ultrazvučni pregled abdomena i provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama. Takođe, obavljaće se i dermatološki pregled mladeža. U laboratoriji će od 8 do 10 sati moći da se urade i tumor markeri.

U Leskovcu  se preventivni sistematski pregledi za decu organizuju u zgradi Službe rehabilitacije, gde će pedijatri iz dečjeg dispanzera Doma zdravlja pregledavati decu i shodno potrebi dalje upućivati na specijalističke preglede i to oftalmološke, dermatološke i ORL preglede.  U Službi за  radiološku dijagnostiku  Doma zdravlja će se raditi ultrazvuk abdomena, a merenje krvnog pritiska u preventivnom centru. Određivanje glikemije i tumorskih markera, kao i obavljanje kompletne krvne slike, radiće se u laboratoriji leskovačke Opšte bolnice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *