UBEDLJIVA POBEDA NAPREDNJAKA

izbori 1

LESKOVAC – Koalicija okupljene oko Srpske napredne stranke ubedljivo je pobedila na juče održanim lokalnim izborima u Leskovcu sa 43,59 posto osvojenih glasova i 37 mandata, preliminarni su rezultati Gradske izborne komisija nakon prebrojavanja glasačakih listića sa svih 195 izbornih mesta. To napednjacima ipak neće biti dovoljno da sami vladaju u Leskovcu jer im za formiranje apsolotne većine u lokalnom parlamentu nedostaje jedan odbornički mandat.

Socijalistička partija je u Leskovcu osvojila 10 odborničkih mandata sa 12,49 posto glasova. U naredne četiri godine u radu lokalnog parlamenta učestovaće i i Jedinstvena Srbija sa 7, Socijaldemokratska stranka i Nova Srbija sa po šest, Koalicija okupljena oko Demokratske stranke i Srpska radikalana stranka sa po četiri odbornika, dok će manjinska lista Romske stranke Jedinstvo biti zastupljena sa jednim odbornikom. Jedinstvena Srbija osvojila je 8,18, SDS 7,34, Nova Srbija 7,09, Koalicija okupljena oko DS-a 5,42 i Srpska radikalna stranka 5,02 posto glasova.

Na jučerašnje lokalne izbore u Leskovcu izašla su 80 902 birača, odnosno 66,8 posto u odnosno na ukupan broj upisanih u glasačke spiskove.