UREDBA VLADE REPUBLIKE SRBIJE STVARA NOVE PROBLEME NA ZELENOJ ZONI

SRB-Leskovac-Zelena-zona-

Ako Vlada Srbije odobri da Zelena zona postane projekat od nacionalnog značaja, to bi olakšalo uvođenje investitora na 97 hektara zelene površine u severnom delu grada. Za sada je za investiranje zainteresovano šest firmi, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare direktor Agencije za loklani ekonomski razvoj, Bojan Tojaga.

omladinski klub tojaga 1

Medjutim izmenom Uredbe o  otuđenju i davanju građevinskog zemljišta bez nadoknade kojom se uslovljava  da svaka investicija, kako bi bila od lokalno ekonomskog značaja, mora da poveća za jedan posto broj zaposlenih u privredi. Zato na ulazak u Zelenu zoni neki investitori čekaju skoro godinu dana.

Mnogi problemi na ovom potezu su rešeni.Završena je sredinom maja prenamena poljoprivrednog zemljišta u građevinsko. Prenamena saobraćajnica takođe je završena, kao i tehnički prijem, a ovih dana se očekuje upotrebna dozvola. Nastavak radova na kružnoj raskrsnici koji bi trebalo da počnu za tridesetak dana, grad Leskovac koštaće oko 30 miliona dinara .

Na zemljištu Zelene zone ostalo je još devet objekata društvenog preduzeća „Poljoprivreda“. Za sedam je izdat nalog za rušenje, a za dva treba da se izvrši procena vrednosti i novac uplati na račune malih akcionara.