USTUPAK GRADA: Ratnim veteranima će biti prepolovljeni komunalni računi

jutro1

Leskovac – Organizacija boraca veterana rata od 1991 – 1999. Godine u saradnji sa Skupstinom grada u ovoj godini  realizovaće subvencije za plaćanje komunalnih usluga.

Postupak realizacije je u toku, rekao je gostujući u Jutarnjem programu naše televizije predsednik organizacije Dušan Nikolić, i dodao da se nada da će postići cilj da svi veterani plaćaju gradske komunalne usluge sa popustom do 50%.

Po Nikolićevim rečima, iz Gradske uprave za društvene delatnosti su već bili u ovoj organizaciji I razgovarali o načinu na koji će se i kada ova subvencija sprovoditi.

On kaže da je dobio čvrsto obećanje da će odbornici na jednom od zasedanja usvojiti takvu odluku, ali pre toga ima da se uradi mnogo bitnije stvari.

“Sada svako javno preduzeće, na primer Vodovod ili Toplana itd, mora da napravi svoj finansijski izveštaj nakon što im predamo listu I broj svih boraca I da vide kolike i na koji način da učine te ustupke. Tek onda će o tome odlučivati skupština” objasnio je Nikolić.

On je pozvao sve veterane iz Leskovca da se ujedine, prestanu sa međusobnim svađama i prepirkama i da najzad krenu da rade u ostvarenju sopstvenih interesa.

Kada je reč o ratnim dnevnicama, Nikolić je istakao da je nakon razgovora sa premijerom Ivicom Dačićem dobio čvrsto obećanje da Vlada Republike Srbije naći model da isplati sredstva borcima i da se samo čeka konačna odluka suda iu Strazbura.

Krajnji rok da ona bude donešena je 20. Februar.