Velja Ilić u Vlasotincu

velja

Vlasotince – Ministar građevinarstva i urbanizma i predsednik Nove Srbije Velimir Ilić otvorio je u Vlasotincu transfer stanicu za upravljanje komunalnim otpadom.

Ovom događaju prisustvovali su i predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović, direktor vlasotinačke Direkcije za urbanizam i izgradnju i predsednik Opštinskog odbora Nove Srbije Boško Stančić, član predsedništa Srpske napredne stranke Goran Cvetanović i predsednik Opštinskog odbora SNS-a Dragan Spasić.

„U transfernoj stanici Javnog preduzeća „Čistoća“ radi devetnaestoro radnika, a pored upravljanja komunalnim otpadom sa područja opštine Vlasotince uskoro ćemo uvesti i mogućnost otkupa sekundarnih sirovina i od fizičkih lica“, rekao je direktor Javnog preduzeća „Čistoća“ Staniša Tevdenić.

Sama transferna stanica izgrađena je pre nekoliko godina u saradnji Opštine Vlasotince i tadašnjeg Ministarstva za zaštitu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, a u tu svrhu uloženo je 600 hiljada evra.

Međutim, sve do danas ona nije radila.

Nakon otvaranja transferne stanice i obilaska fabrike „Elrad „, Velimir Ilić je održao predizbornu tribinu u Domu kulture u Gložanu na kojoj su prisustvovali meštani ovog sela i susednog Prilepca.

„Ukoliko na predstojećim izborima dobijemo potrebnu podršku, pored 7 miliona dinara, koje je Ministarstvo građevinarstva i urbanizma izdvojilo za izgradnju sekundarne vodovodne mreže u Gložanu, po završetku projekta odobrićemo još 5 miliona i za izgradnju glavnog cevovoda od ovog sela do Prilepca“, rekao je Ilić.

Nakon Gložana Velimir Ilić obišao je Miroševce i Radonjicu, gde je u lokalnom Domu kulture održao tribinu.