Zdravlje zaposlilo 16 novih radnika, očekuje se drastično proširenje za godinu dana

zdravlje

Leskovac – Kompanija „Zdravlje Actavis“ u Leskovcu zaposlila je 16 novih radnika, a do kraja 2015. godine u planu je drastično povećanje broja zaposlenih i proširenje proizvodnje.

Ovo je  rečeno prilikom današnje posete ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Majkla Kirbija ovoj fabrici.

Zahvaljujući optimizaciji poslovanja i značajnim investicijama u modernizaciju fabrike, stvoreni su uslovi za razvoj proizvodnje, istakao je Bojan Jović, generalni direktor „Zdravlja“.

„Nakon uspešnog početka proizvodnje novog leka u terapiji Parkinsonove bolesti koji se već plasira na evropska tržišta, „Zdravlje“ intenzivno radi na povećanju obima proizvodnje uvođenjem novih proizvoda iz Actavisovog portfolia, što bi uskoro trebalo da poveća broj zaposlenih“ istakao je Jović.

Ambasador Kirbi istakao je da intezivno obilazi sve fabrike u Srbiji koje su u vlasništvu velikih američkih kompanija, a sa poslovodstvom „Zdravlja“ razgovarao je kako država može da pomogne industriji lekova da poveća svoju proizvodnju i da medikamenti budu dostupni po pristupačnijim cenama pacijentima.

Gradonačelnik Leskovca u razgovoru sa ambasadorom istakao je da uspešno poslovanje Actavisa i leskovačke fabrike ima veliki značaj za razvoj grada i čitavog regiona.

Fabrika Zdravlje trenutno broji 319 zaposlenih.